Nieuws

Interview – Marianne van Prooijen (Personeelsplanner)

ABF140918_0022

Zo nu en dan interviewen we een medewerker van ACS. Op deze manier vertrouwen wij erop u een beter beeld te geven van onze mensen. We stellen hen zowel werkgerelateerde als persoonlijke vragen. Deze keer was het de beurt aan onze Personeelsplanner Marianne van Prooijen.

 

Leeftijd: 52

Functie: Personeelsplanner

Aantal jaren werkzaam voor ACS: 21 jaar

     1. Wat deed je voor je bij ACS kwam?

Voor ik bij ACS kwam te werken, werkte ik als planner bij Skala, een verhuurbedrijf dat tv’s, pc’s en witgoed verhuurt aan particulieren. Het was mijn taak om alle gemaakte afspraken voor heel Nederland te vertalen naar een logische route voor onze bezorgers.

     2. Welke drie eigenschappen maken jou een goede Personeelsplanner?

Ik ben stressbestendig, een echte teamplayer en goed in het bedenken van creatieve oplossingen.

     3. Wat is de voornaamste reden dat je voor ACS bent komen te werken?

Een collega van Skala is voor toenmalig Video Schaay gaan werken en daar werd nog een planner gezocht. Hij heeft mij daar in contact gebracht en een jaar nadat ik bij Video Schaay kwam te werken, werden ze overgenomen door ACS. Ik heb dus niet bewust voor ACS gekozen, maar tot de dag van vandaag heb ik er geen moment spijt van gehad!

     4. Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

Mijn dagen zijn nooit hetzelfde, maar er zijn een aantal vaste punten op de dag:

Ik start gewoonlijk met een kopje thee en het scannen van mijn mail, op zoek naar spoedberichten om alle laatste wijzigingen te verwerken.

  • 10:00 uur – intern transport voor overmorgen aanvragen
  • 12:00 uur – operatiebonnen voor de volgende dag printen
  • 16:00 uur – planning mailen.

Alle tijd ertussen besteed ik aan het inplannen voor de dagen daarop, het verwerken van inkooporders en het afhandelen van alle vragen van klanten en collega’s.

     5. Waar haal jij de meeste voldoening uit tijdens werk?

Ik haal de meeste voldoening uit mijn werk als de hele planning loopt zoals je het vooraf uitgedacht hebt. Zeker als er nog ruimte overblijft voor alle “verrassingen”,  waarvan je weet dat ze elke dag weer langskomen.

     6. Wat is het meest uitdagende project waar je tot op heden voor bent komen te staan? En hoe heb je dit aangepakt?

Bij de nationale vestigingen zijn de opdrachten de laatste jaren groter en complexer geworden. Het alleen maar afgeven en ophalen, zoals we dat jaren terug deden is verleden tijd.

We doen nu ook meerdere back-to-back klussen, wat inhoudt dat er aan het begin van de week een maximale opstelling wordt opgebouwd waar een aantal  evenementen achter elkaar gebruik van maken door tussentijds steeds een kleine ombouw uit te voeren. Elke klus kent vaak een eigen Floormanager, dus in samenspraak met de Floormanagers teams inplannen en de flow van de hele week kloppend hebben en houden, is voor mij persoonlijk telkens weer een grote uitdaging.

     7. Wat is tot dusver je beste herinnering aan ACS?

Ik denk dat dat dan toch de momenten zijn in tijden van superdrukte, wanneer nogmaals duidelijk wordt wat voor hecht team we zijn. Iedereen springt altijd bij om elkaar te helpen. We houden oog op elkaar en zorgen dat niemand “verdrinkt”  in werkdruk.

     8. Waarom zou jij werken bij ACS aanbevelen?

Geen dag is hetzelfde en je komt te werken in een leuk team van mensen, die graag een stap extra voor elkaar zetten.

     9. Waar word je buiten werkuren erg blij van?

Ik houd erg van een lekker hapje en drankje doen buiten de deur, maar rustig op de bank een boek lezen ben ik ook dol op.

     10. Wat moet men verder echt van jou weten?

Naast mijn werk ben ik ook vrijwilliger voor het Nederlandse Rode Kruis afdeling Rotterdam Rijnmond. ACS geeft mij de ruimte om dit te kunnen doen en dat is erg fijn. Ik ben daar teamleider voor evenementenhulpverlening en lid van het NoodHulpTeam+, die bij grote calamiteiten opgeroepen kunnen worden.

In deze corona tijden is mijn inzet voor Rode Kruis iets anders ingevuld. Ik doe nu de coördinatie voor de ondersteuning van verpleegtehuizen. Hier gaan vrijwilligers helpen op de corona-afdelingen. Ze ondersteunen de verpleging door bewoners te helpen met eten en drinken, een luisterend oor te bieden en bijvoorbeeld via Facetime contact te leggen met familie.

Elke maandag ben ik als Teamleider Rode Kruis in het Ikazia ziekenhuis aanwezig om over de dag verspreid 30 vrijwilligers aan te sturen bij ondersteunende taken rond de ingang van het ziekenhuis. Het gaat hier dan om mensen begeleiden naar afspraak, het controleren van hun temperatuur en het ophalen en afgeven van kleding en wasgoed aangezien bezoek nog niet is toegestaan.

IMG-20200528-WA0000